Prețul petrolului scade puternic din cauza temerilor legate de Grecia și economia Chinei

306
Prețul petrolului scade puternic din cauza temerilor legate de Grecia și economia Chinei - petrol-1337014138.jpg
Prețul petrolului a scăzut luni cu aproape doi dolari, continuând tendința negativă din ultima perioadă, din cauza incertitudinilor politice din Grecia și a înrăutățirii perspectivelor de creștere economică în China, care sporesc temerile legate de impactul asupra cererii.
Îngrijorarea privind viitorul zonei euro a fost amplificată de liderul stângii radicale din Grecia, care a respins o invitație a președintelui la o rundă finală de discuții pentru formarea unei coaliții, ceea ce împinge țara spre noi alegeri.

Problemele din Grecia se adaugă temerilor referitoare la încetinirea creșterii economiei mondiale, provocate de datele sub așteptări privind industria prelucrătoare din China, a doua mare economie a lumii.

La ora 13:07 GMT, petrolul Brent, de referință la Londra, era cotat în scădere cu 1,65 dolari, la 110,61 dolari pe baril. Pe parcursul tranzacțiilor cotația a coborât cu peste 2 dolari. La începutul lunii martie, prețul petrolului a atins 128 de dolari pe baril.
Prețul petrolului de referință pe piața americană este în declin cu 1,82 dolari, la 94,31 dolari pe baril.

Arabia Saudită vrea un preț al țițeiului de circa 100 de dolari pe baril și o majorare a stocurilor la nivel mondial, înainte de creșterea cererii în a doua jumătate a acestui an, a declarat ministrul Petrolului, Ali al-Naimi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7053 secunde