Președintele turc respinge orice altă opțiune în afară de o aderare la Uniunea Europeană

185
Președintele turc respinge orice altă opțiune în afară de o aderare la Uniunea Europeană - receptayyiperdogan-1517751655.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins orice altă opțiune în afara aderării la Uniunea Europeană, respingând propunerea franceză de "parteneriat" cu blocul comunitar, într-un interviu publicat duminică în cotidianul italian La Stampa, transmite Agerpres.ro.


Erdogan, așteptat luni într-o vizită în Italia, a subliniat în interviu că UE trebuie "să-și țină promisiunile făcute" Turciei, reproșându-i că "blochează accesul la negocieri și lasă să se înțeleagă că lipsa progresului din negocieri ține de Turcia". "Nu este corect, la fel ca faptul că unele țări din UE ne propun alte opțiuni decât aderarea", a spus președintele turc.


La începutul lui ianuarie, președintele francez Emmanuel Macron i-a propus lui Erdogan, pe care l-a primit la Paris, un "parteneriat" cu UE, "în lipsa unei aderări".


"Vrem aderare deplină la Europa. Alte opțiuni nu ne satisfac", a insistat președintele turc.


Acesta a amintit de asemenea rolul cheie jucat de Turcia în problema migrației, și anume în "oprirea migranților care vin din Orient către Europa" și pentru "garantarea stabilității și securității în Europa". "Depunem mari eforturi pentru combaterea organizațiilor teroriste cum sunt PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), YPG (miliția kurdă din Siria Unitățile de apărare a poporului) și Statul Islamic", a mai adăugat președintele Turciei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5189 secunde