Președintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor anticipate

319
Președintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor anticipate - presedintele-1554322324.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat sceptic în privința formării unei majorități parlamentare între socialiști și democrați după discuțiile avute, marți, cu liderii celor două formațiuni, în condițiile în care Blocul ACUM (Partidul Acțiune și Solidaritate plus Partidul "Platforma Demnitate și Adevăr") a boicotat întâlnirea de la președinție, considerând-o lipsită de sens, relatează Ziarul Național din Chișinău și portalul Deschide.md. 


Între cele două partide, Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, invitate de președinte pentru a discuta posibilitatea formării unei majorități parlamentare, s-au constatat foarte multe divergențe în ceea ce privește aspectele politice, dar și puncte comune pe subiecte sociale, a indicat Dodon. 


"Eu nu aș spune că ceea ce am văzut azi este un pas spre o coaliție. Sunt rezervat. Șansele sunt 50 la 50 pentru formarea unei coaliții sau alegeri anticipate", a declarat Dodon în finalul întâlnirii, adăugând că cele două partide vor continua consultările în cadrul lor și își vor anunța public decizia. 


Dacă timp de trei luni nu va exista nicio decizie privind crearea unei majorități parlamentare, președintele va dizolva parlamentul și vor urma alegeri parlamentare anticipate, notează Ziarul Național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9247 secunde