Președintele Macron face apel la dialog cu palestinienii

139
Președintele Macron face apel la dialog cu palestinienii - presedintelemacron-1526471668.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a exprimat preocuparea foarte puternică în legătură cu situația din Fâșia Gaza și a făcut apel la dialog pentru relansarea procesului de pace israeliano-palestinian, apel lansat, ieri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a indicat Palatul Elysee, relatează AFP.

În cadrul convorbirii, Macron a condamnat de asemenea violențele și a subliniat importanța protejării populației civile și a dreptului de a manifesta pașnic.

Potrivit AFP, aproape 60 de palestinieni au fost uciși și 2.400 răniți de tirurile soldaților israelieni în Fâșia Gaza în cursul confruntărilor și al manifestațiilor în masă împotriva inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim.

Macron a reafirmat, în cadrul convorbirii cu Netanyahu, importanța dialogului pentru a relansa procesul de pace israeliano-palestinian.

Anterior, Macron a avut convorbiri telefonice, referitor la tensiunile din Orientul Mijlociu, cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și cu președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas. În cursul convorbirilor, președintele francez a condamnat violențele forțelor armate israeliene împotriva manifestanților’’ palestinieni din Gaza, reafirmând totodată atașamentul său față de securitatea Israelului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4689 secunde