Președintele Germaniei a temperat aspirațiile Georgiei la o aderare grabnică la UE

Marţi, 08 Octombrie 2019
154
Germania va susține obiectivele pe termen lung ale Georgiei de raliere la Uniunea Europeană (UE) și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a declarat, luni, președintele german Frank-Walter Steinmeier, la începutul vizitei sale de trei zile în această țară, informează DPA. 


Totodată, el a temperat speranțele unei aderări rapide a acestei țări din Caucaz la vreuna dintre cele două organizații. 
Referindu-se aparent la regiunile separatiste Osetia de Sud și Abhazia, Steinmeier a spus că Germania "este conștientă de faptul că Georgia nu se află într-o vecinătate ușoară". 


Implementarea pachetului de măsuri convenite între Georgia și NATO, pentru ca republica - ce are o frontieră comună cu Rusia, la nord - să se alinieze standardelor NATO nu a fost nici pe departe lipsită de ambiție, a spus Steinmeier. 
El a subliniat că forțele militare germane și georgiene cooperează deja, de exemplu în Afganistan. Totodată, el a atenționat că situația care va urma unui probabil Brexit nu va deveni mai ușoară.
Pagina a fost generata in 0.4261 secunde