Președintele Donald Trump, acuzat de abandonarea kurzilor

Joi, 10 Octombrie 2019
90
Președintele SUA, Donald Trump, este ținta criticilor unor foști responsabili ai US Army de abandonarea kurzilor, aliații Statelor Unite ale Americii, prin retragerea trupelor americane din nordul Siriei, lângă frontiera turcă, ceea ce a deschis calea ofensivei declanșate de Ankara, informează AFP. 


Turcia a lansat, miercuri, asaltul pregătit de mai mult timp, la numai câteva ore după ce Donald Trump a anunțat că 50 de soldați americani au părăsit zona în siguranță, lăsându-i astfel pe kurzi - considerați de către Ankara drept o amenințare - expuși. 


Fostul șef al forțelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Joseph Votel, l-a acuzat pe președintele SUA de abandonarea aliaților care, în majoritate grupați în cadrul Forțelor Democratice Siriene, au avut un rol crucial în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. 


"Această politică de abandonare amenință să anuleze cinci ani de lupte împotriva Statului Islamic și va afecta serios credibilitatea și încrederea în americani în toate bătăliile viitoare în care vom avea nevoie de aliați puternici", a subliniat generalul, care a trecut în rezervă anul acesta. 


Pagina a fost generata in 0.2003 secunde