Președintele Braziliei a luat în râs coronavirusul, dar a ajuns la spital cu simptome

Marţi, 07 Iulie 2020, 09:43
122
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, unul dintre liderii sceptici în privința pandemiei de coronavirus, prezintă anumite simptome de COVID-19 și va fi supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marți, informează AFP, preluată de Agerpres.


Anunțul a fost făcut luni de însuși Jair Bolsonaro, la postul CNN Brasil. Președintele i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului, inclusiv febră 38 grade Celsius, și că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.


Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanții săi, cărora li se adresează frecvent de la porțile reședinței sale la Brasilia, șeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o radiografie pulmonară. "Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine", a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.


În urmă cu două săptămâni, Jair Bolsonaro spunea că este posibil să fi avut coronavirus și că ar putea face un nou test. Aceasta, deși fusese deja testat negativ în ultimele săptămâni.


De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a luat în derâdere boala, considerând pandemia o exagerare, și a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în același timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.


Nu mai târziu de sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe rețelele sociale în care este cu fața descoperită, fiind însoțit de mai mulți miniștri și de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepții cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite.


Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măștilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.


După Statele Unite, Brazilia este țara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.


Pagina a fost generata in 0.1296 secunde