Presa nord-coreeană: Donald Trump merită moartea pentru insultele la adresa lui Kim Jong-Un

135
Presa nord-coreeană: Donald Trump  merită moartea pentru insultele  la adresa lui Kim Jong-Un - donaldtrump-1510752330.jpg

Articole recomandate

Mass-media nord-coreene au îndreptat din nou, ieri, tirul criticilor asupra lui Donald Trump, pe motiv că președintele american ar fi proferat insulte la adresa liderului Coreii de Nord, Kim Jong-Un, relatează France Presse.

Într-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun îl atacă cu furie pe președintele american, care a evocat, săptămâna trecută, în fața Adunării Naționale (Parlamentul) de la Seul o "dictatură crudă" în Coreea de Nord, afirmând că acesta merită pedeapsa cu moartea și acuzându-l de lașitate pentru că a renunțat să meargă la frontiera intercoreeană ( Zona Demilitarizată /DMZ/).

Trump a efectuat o vizită în Coreea de Sud în cadrul turneului său maraton în Asia, care a vizat în mare măsură stimularea puterilor regionale pentru a crește presiunea împotriva programelor nuclear și balistic ale regimului de la Phenian.

"Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi niciodată iertat este că a îndrăznit să submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) într-un mod nociv. El trebuie să știe că este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean", conform aceluiași organ de presă de la Phenian.

De la sosirea sa la Casa Albă, Donald Trump s-a angajat într-o escaladare verbală cu Kim Jong-Un, cu schimburi de insulte personale și amenințări cu lovituri militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5442 secunde