Jens Stoltenberg:

"Presa liberă, cea mai bună apărare în fața atacurilor informatice"

100

Articole recomandate

Deși aliații din NATO și-au întărit securitatea informatică, cea mai bună garanție împotriva unor posibile interferențe în viitoarele alegeri din Canada o reprezintă o presă liberă și independentă, a afirmat, luni, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o bază militară din apropiere de Ottawa, transmite DPA.

"Cea mai bună apărare împotriva unor atacuri hibride rusești este o presă liberă și independentă care poate să depisteze și să expună tentativele de dezinformare", a spus Stoltenberg, aflat în vizită în Canada, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul canadian Justin Trudeau, la baza aeriană de la Petawawa.

"Avem nevoie de jurnaliști critici, care pun întrebări dificile, care își verifică sursele, și acesta este cel mai bun mijloc de a proteja procesele democratice libere și deschise. Cel mai bun răspuns la propagandă nu este propaganda, ci adevărul, iar presa liberă și independentă joacă un rol extrem de important în acest sens", a insistat secretarul general al NATO.

NATO a înființat în Estonia un centru de excelență unde a desfășurat, în aprilie, cel mai mare exercițiu de securitate cibernetică din lume, menit să verifice în egală măsură capacitățile de apărare a infrastructurii informatice a Alianței și de protecție împotriva interferențelor cu instituțiile democratice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2098 secunde