Premierul Turciei, despre scandalul de corupție: Suntem în fața unui atac

74
1
Premierul Turciei, despre scandalul de corupție: Suntem în fața unui atac - receperdogan-1388051098.jpg

Articole recomandate

Premierul turc, Recep Erdogan, susține că scandalul de corupție care a zguduit Turcia, este rezultatul "unui complot international".
"Suntem în fața unui atac, nu doar împotriva partidului nostru, ci împotriva întregii națiuni, un complot evident. Este o conspirație internațională", a declarat primul ministru al Turciei.
Totodată, Erdogan a anunțat remanierea a 10 miniștri din cabinetul sau, printre care și cel al Afacerilor Europene, Egeman Bagis, al carui nume a fost invocat de presa in scandalul de corupție. 
Miniștrii Internelor, Muammer Guler, cel al Economiei, Zafer Caglayan, și cel al Mediului, Erdogan Bayraktar au demisionat, după izbucnirea celui mai grav scandal de corupție de la venirea premierului Erdogan la putere, în anul 2002. Oficialii și-au dat demisia după ce fiii lor au fost arestați. La rândul lor, președintele băncii de stat Halkbank, precum și alte 21 de persoane cu funcții de răspundere, sunt acuzate de corupție și fraude. Mai mult decât atât, Ministrul Mediului i-a cerut premierului Erdogan să-și prezinte și el demisia, un gest de onoare în condițiile în care reputația miniștrilor din cabinetul său a fost astfel afectată .
Șeful statului și surse din partidul lui Erdogan vorbesc acum, pe fondul acestui imens scandal, despre o posibilă remaniere în executivul de la Ankara.
Potrivit jurnaliștilor de la Hurriyet, Erdogan, de la care se aștepta deja să modifice componența guvernului înaintea alegerilor municipale de la 30 martie, ar putea înlocui în total zece dintre miniștrii săi până la sfârșitul lunii. Președintele Abdullah Gul a subliniat că, "dacă există corupție, ea nu poate fi acoperită" și a lăudat eforturile de democratizare ale guvernului din care a făcut parte, înainte de a fi ales în fruntea țării în anul 2007. 
Potrivit președintelui, remanierea va fi anunțată la scurt timp după revenirea premierului Erdogan din Pakistan, unde a efectuat o vizită de două zile.


Ancheta a fost pusă de presă în contextul rivalității dintre Erdogan și confreria musulmană Gulen, cândva aliați.


Comentează știrea

europeanu
26 decembrie 2013
Hotii

De,ce sa-i faci...agenturili straine,teroristii....parca imi aduc aminte...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde