Premierul Republicii Moldova se pronunță împotriva federalizării

159
Premierul Republicii Moldova se pronunță împotriva federalizării - premierul-1561724648.jpg

Articole recomandate

Premierul Maia Sandu a declarat, joi, că se pronunță împotriva federalizării Republicii Moldova ca soluție a diferendului transnistrean și a pledat tranșant pentru retragerea trupelor ruse și a munițiilor din stânga Nistrului, într-un interviu acordat Radio România Chișinău. 


"Eu nu cred că există o soluție ușoară și rapidă pentru problema transnistreană. Eu cred că soluționarea acestui conflict înghețat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică în sensul în care contează foarte mult și înțelegerea dintre marile puteri ale lumii în raport cu ceea ce se întâmplă în zona noastră", a afirmat Maia Sandu. 
Șefa guvernului de la Chișinău a anunțat că speră ca în următoarele zile să vină cu inițiative concrete care să ducă la diminuarea contrabandei prin regiunea transnistreană, la eliminarea schemelor de corupție care alimentează regimul de la Tiraspol. 
"Eu nu cred că acest conflict este un conflict între oameni. Este un conflict de altă natură, dar cu siguranță federalizarea nu este o soluție. Federalizarea ar fi o modalitate prin care s-ar încerca creșterea influenței externe, a influenței Rusiei", a spus Sandu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde