Premierul grec promite reduceri fiscale și reintroducerea celei de-a 13-a pensii

237
Premierul grec promite reduceri fiscale și reintroducerea celei de-a 13-a pensii - premierul-1557326716.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a anunțat, marți, un pachet de măsuri de relaxare fiscală și majorare a pensiilor după ieșirea din criză, înaintea alegerilor din mai pentru Parlamentul European, transmite Reuters. 


La 10 luni de când Grecia a ieșit din al treilea program de asistență financiară, este timpul ca familiile și afacerile elene să simtă rezultatele eforturilor lor care au dus la refacerea economiei, a afirmat Tsipras. 


"Este timpul ca aceia care au susținut povara, majoritatea grecilor, să guste roadele sacrificiilor lor", a declarat șeful guvernului, într-o conferință de presă transmisă la postul național ERT. 


El a precizat că Grecia deține acum lichidități de cel puțin 31 miliarde de euro, din care 3,6 miliarde vor merge către o plată anticipată către FMI, economisindu-se astfel milioane de euro anual la dobânzi. 
Setul de măsuri prezentat marți include politici care vor fi legiferate în luna mai și implementate în 2019, dar și măsuri care vor fi legiferate ulterior și puse în aplicare anul viitor. Mai precis, din 2019 va fi reintrodusă a 13-a pensie - eliminată în timpul crizei -, se va reduce TVA de la 13% la 11% la bunuri și servicii generale și se va aplica o reducere fiscală pentru rezidenții din insule. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.0198 secunde