Premierul grec Mitsotakis anunță reforme pentru a atrage investițiile

244
Premierul grec Mitsotakis anunță reforme pentru a atrage investițiile - premierul-1567968552.jpg

Articole recomandate

Noul premier grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat, sâmbătă, "reforme îndrăznețe" și reduceri la impozite pentru a atrage investițiile, cu prilejul unui discurs rostit la Târgul Internațional de la Salonic, relatează AFP. 


"Datorită unui val de reforme îndrăznețe, vom dobândi o credibilitate puternică, ceea ce va favoriza investițiile, va genera noi venituri și va stimula ocuparea forței de muncă", a declarat Kyriakos Mitsotakis la cea de 84-a ediție a acestui Târg Internațional. 
Printre aceste reforme se află reducerea impozitului pe venit de la 28% la 24% și pe dividende de la 10% la 5%. El a promis, de asemenea, impozite mai mici pentru venituri scăzute și măsuri pentru stimularea industriei construcțiilor, un sector important al țării. 


Ales la începutul lunii iulie după guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras, premierul conservator a definit ca priorități ale guvernării sale consolidarea creșterii economice și investițiile. 


În august, Kyriakos Mitsotakis a efectuat un turneu european în Franța, Germania și Olanda pentru a-i invita pe investitori să profite de oportunitățile pe care Grecia le oferă cu noul său guvern. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde