Premierul francez nu este îngrijorat că Franța și-ar putea pierde ratingul AAA

748
Premierul francez nu este îngrijorat că Franța și-ar putea pierde ratingul AAA - francoisfillon-1314285084.jpg

Articole recomandate

Premierul francez, François Fillon, s-a declarat încrezător în capacitatea Franței de a-și păstra ratingul AAA, după ce anterior autoritățile franceze au anunțat un plan de austeritate de 12 miliarde de euro, transmite AFP.
'Nu am îngrijorări în legătură cu ratingul Franței', a declarat François Fillon pentru postul privat de televiziune TF1. 'Însă este important ca Franța să-și respecte angajamentele în materie de deficit', a adăugat premierul francez.
La începutul acestei luni zvonurile referitoare la o posibilă retrogradare a Franței, după cea a SUA decisă de Standard & Poor's, au provocat o prăbușire a bursei de la Paris. Ulterior însă, toate cele trei mari agenții de rating (Standard & Poor's, Moody's și Fitch) au anunțat că mențin un rating 'AAA' (cel mai bun posibil) și o perspectivă stabilă pentru ratingul Franței.
Autoritățile franceze au anunțat joi un vast plan de austeritate care va aduce venituri suplimentare de 12 miliarde de euro la bugetul de stat în 2011 și 2012 și va permite Franței să-și respecte angajamentele în materie de deficit.
Separat, premierul Francois Fillon a anunțat că guvernul și-a revizuit, în jos, estimările de creștere pentru 2011 și 2012 până la 1,75%, față de 2% respectiv 2,25% cât estima anterior. Această revizuire era așteptată de analiști în condițiile în care economia franceză a stagnat în doilea trimestru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5888 secunde