PPE solicită fostului guvern al Moldovei să permită o tranziție fără probleme

Miercuri, 12 Iunie 2019
288
Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) face un nou apel la fostul guvern al Republicii Moldova să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului la toate instituțiile statului. 


În declarația adoptată, miercuri, de grupul PPE din PE în cadrul unei reuniuni a formațiunii de la San Sebastian, acesta își exprimă "extrema îngrijorare" față de ultimele evoluții din Rep. Moldova. 


"Sprijinim pe deplin deciziile luate de Parlamentul R. Moldova, inclusiv formarea unui guvern de coaliție condus de Maia Sandu cu o agendă pro-europeană pe baza unui angajament reciproc față de reforme și de principiile-cheie prevăzute în Acordul de asociere cu UE", se menționează în declarația adoptată. 


"Acest lucru nu este numai legitim și legal, dar reflectă și voința cetățenilor R. Moldova și trebuie respectat", adaugă textul citat. 


"Grupul PPE reiterează cu fermitate apelurile sale la calm și reținere. În mod special facem apel la fostul guvern și alte forțe politice să acționeze responsabil și să permită o tranziție fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului la toate instituțiile statului", mai precizează declarația grupului PPE adoptată la San Sebastian.
Pagina a fost generata in 0.1787 secunde