Poziția Rusiei față de scutul antirachetă

547
1
Poziția Rusiei față de scutul antirachetă - kremlinriverview-1336050297.jpg
Rusia și-a reiterat, ieri, propu-nerea adresată Alianței Nord-Atlantice referitoare la construirea unui sistem comun de apărare antirachetă, inițiativă respinsă anterior de NATO.

"Decizia optimă ar putea fi elaborarea în comun a unei asemenea arhitecturi a sistemului antirachetă, care ar consolida securitatea tuturor statelor continentului, fără excepție, ar fi adecvată posibilelor amenințări și nu ar submina stabilitatea strategică", se arată în mesajul președintelui rus Dmitri Medvedev, prezentat la o conferință internațională la Moscova de secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev. 

Comentează știrea

admirator
4 mai 2012
devin sacaitori

duracii astia! Supraliciteaza puterea pe care o au si poate sa-i coste. Un scut comun nu e de lepadat -ca idee politica- dar cheia lansarii trebuie sa fie doar intr-o mina. Care sa si raspunda daca greseste. Iar rusii nu raspuind niciodata de faptele lor (sau de cuvintul dat; vezi tezaurele noastre sau "Republica" Moldova)... Dau vina pe altii. Deci, daca lasa decizia in mina americanilor, sigur, cu placere! Pe de alta parte, este foarte clar ca ele 12 rachete nu vor influenta -in nici un mod- un eventual conflict NATO/RUSIA. Rusii au cam 2000 de rachete. Plus cele de pe bombardierele strategice, submarine, etc. Dar cele 12 rachete de la Deveselu pot opri loviturile -reduse numeric- teroriste lansate de Ahmadinejad. Cred ca e timpul ca Rusia sa decida daca este cu NATO si reforma mondiala sau cu Al-Qaeda si Ahmadinejad. Asta e miza. Santajul lor este kaka/maka, pentru ca nu au cu ce-l sustine. Si diplomatic se fac de cel mai deplin maroniu...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Aprilie 2012
Stire din Actual : Ninsori de coșmar la Moscova
Pagina a fost generata in 0.4564 secunde