Posibil referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO

151
1
Posibil referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO - porosenko-1486042224.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că este dispus să organizeze un referendum cu privire la perspectivele de aderare a Ucrainei la NATO, potrivit publicației ucraineene Zerkalo nedeli.

"Cu patru ani în urmă, doar 16% dintre ucraineni sprijineau ideea aderării Ucrainei la NATO. Acum, procentul este de 54%. Ca președinte, mă ghidez după opiniile poporului meu, voi organiza un referendum cu privire la perspectivele Ucrainei de aderare la NATO", a insistat Poroșenko, într-un interviu pentru publicația germană Berliner Morgenrost.

Poroșenko a spus că va face tot posibilul pentru a obține aderarea țării sale la NATO, dacă această idee va fi sprijinită în cadrul unui refe-rendum.

În decembrie 2016, conform rezultatelor sondajului realizat de Grupul sociologic "Rating" din Kiev și de Centrul de studii sociale și de marketing "SOCIS", 47,2% dintre ucraineni ar vota pentru aderarea Ucrainei la NATO într-un eventual referendum. 

Comentează știrea

eugen
3 februarie 2017
nato

faci tu referendum de aderare dar trebuie sa te primeasca si NATO in special SUA iar cu noua administratie la CASA ALBA poate intro suta de anii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7024 secunde