Polonia se opune ideii de a-l invita pe Putin la summitul G7 din 2020

194
Polonia se opune ideii de a-l invita pe Putin la summitul G7 din 2020 - polonia-1567538072.jpg

Articole recomandate

Președintele polonez Andrzej Duda s-a declarat, luni, împotriva ideii președintelui american Donald Trump de a-l invita pe președintele rus Vladimir Putin la viitorul summit G7 din SUA în 2020, reamintind de ocuparea de către Rusia a unei părți a Ucrainei, relatează AFP. 


"Ar trebui să avem o abordare «business as usual» față de Rusia? Cred că nu ne putem comporta ca și cum nu s-a întâmplat nimic în această situație. Este poziția mea și nu ezit să o exprim", a spus Duda ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferințe de presă comune cu vicepreședintele american Mike Pence. 


Chestiunea invitării lui Putin a fost evocată de Trump la capătul summitului G7 de la Biarritz, în Franța, în contextul în care ceilalți membri se opun. Polonia nu este membră a grupului. 


Rusia a fost exclusă din ceea ce era la acel moment G8, în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea, condamnată de comunitatea internațională. 


La rândul său, Pence a adoptat în fața presei un ton prudent, insistând asupra necesității "de a rămâne vigilent" față de Moscova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde