Fraudă cu fonduri europene

Poliția cehă recomandă punerea sub acuzare a premierului Andrej Babis

215
Poliția cehă recomandă punerea sub acuzare a premierului Andrej Babis - politia-1555587362.jpg

Articole recomandate

 Poliția cehă recomandă punerea sub acuzare a premierului, miliardarul Andrej Babis, pentru implicarea sa într-o fraudă cu subvenții europene în valoare de două milioane de euro, a anunțat, miercuri, un purtător de cuvânt, relatează AFP.

"Ancheta este terminată și dosarul complet a fost înaintat procurorului Republicii cu propunerea de punere sub acuzare", a declarat Ales Cimbala, purtător de cuvânt al parchetului din Praga.

Procurorul va avea nevoie de mai multe săptămâni, chiar luni, pentru a decide asupra actului de acuzare, dosarul fiind mai degrabă voluminos, a adăugat el.

Al doilea om în topul averilor din Cehia, Babis, în vârstă de 64 de ani, a fost inculpat în 2017 într-o afacere de deturnare de fonduri prezumată datând din 2007-2008 și legată de complexul său hotelier "Cuibul de barză". El riscă între 5 și 10 ani de închisoare, potrivit purtătorului de cuvânt.

Mișcarea sa populistă ANO conduce un guvern de coaliție minoritar împreună cu social-democrații. El beneficiază și de susținerea tacită a comuniștilor, o premieră în istoria țării post-comuniste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde