Poliția a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, cea mai mare captură de astfel de droguri din Europa

291
Poliția a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, cea mai mare captură de astfel de droguri din Europa - dsc000342-1561553841.jpg

Articole recomandate

Poliția olandeză a anunțat miercuri că a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri până în prezent în Europa, estimată la o valoare de stradă de ''sute de milioane de euro'', relatează agenția Reuters.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Thomas Aling, a indicat că nu au fost întreprinse încă nici un fel de arestări ca urmare a capturii efectuate săptămâna trecută.

''Suntem pe urmele lor'', a declarat Aling, referindu-se la proprietarii drogurilor confiscate, despre care el a afirmat că erau destinate exportului, posibil pentru Europa de Est. ''Nu poți să scapi de aceasta în Olanda'', a adăugat el.

Testele recente de apă reziduală au arătat că nivelurile de folosire a metamfetaminei în orașele olandeze sunt relativ reduse comparativ cu SUA sau Australia, dar sunt în creștere.

Polițiștii au depistat drogurile în timp ce inspectau o clădire de birouri în cadrul unei anchete în curs, potrivit unui comunicat. Ei au descoperit o încăpere ascunsă unde se aflau drogurile, ambalate în pachete sub forma unor cărămizi și depozitate într-un mare număr de saci de plastic de cumpărături.

Ulterior, poliția a descoperit și un depozit în orașul Utrecht cu 17.000 de litri de substanțe chimice folosite în procesarea cocainei sau producerea altor droguri sintetice.

În aceeași locație în Utrecht poliția a descoperit de asemenea bucăți de rocă scobite despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor.

Potrivit poliției, drogurile au fost distruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0189 secunde