Polii magnetici ai Terrei s-ar putea inversa în următorii 500 de ani

209
Polii magnetici ai Terrei s-ar putea inversa în următorii 500 de ani - poli-1349702899.jpg

Articole recomandate

Câmpul magnetic ce înconjoară Pământul se slăbește, iar oamenii de știință spun că el ar putea să dispară în doar 500 de ani, determinând schimbări dramatice.
Singurul lucru care ajută Pământul să nu ajungă precum Marte, este câmpul magnetic care ne apără de radiațiile solare. Acum, specialiștii explică cum lipsa câmpului magnetic ar întoarce totul cu susul în jos, le propriu, scrie descopera.ro.

Datele geologice arată că acest câmp magnetic al Terrei se inversa, în mod normal, odată la 250.000 de ani. Cu toate acestea, ultimul eveniment a avut loc acum aproximativ 800.000 de ani, iar specialiștii estimează că vor mai dura cam 500 de ani până la inversarea polilor.

"Polul Nord Magnetic a migrat mai bine de 1.500 de kilometri de-a lungul ultimului secol. În ultimii 150 de ani, puterea câmpului magnetic s-a diminuat cu 10%, lucru care ar putea indica o inversare", a explicat Conall Mac Niocaill, din cadrul Universității Oxford.

Marte și-a pierdut câmpul magnetic acum 3,5 - 4 miliarde de ani. Dacă Planeta Roșie a susținut forme de viață, atunci acestea sigur nu au supraviețuit evenimentului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3597 secunde