Maxima zilei: "Femeile care vor bani spun că iubesc. Cele care iubesc nu spun nimic" - (Gilbert Choquette)

Poftele nesatisfăcute ale gravidelor nu pun în pericol sarcina

6563

Articole de la același autor

Poftele sunt întotdeauna asociate cu sarcina. Ele sunt dintre cele mai ciudate și la ore total nepotrivite. Dacă inițial bărbații radiază de fericire că vor deveni tătici, gândul că trebuie să facă multe drumuri noaptea pentru a satisface poftele partenerei îi îngrozește.
Specialiștii susțin că, de cele mai multe ori, gravidele se folosesc de pofte pentru a-și satisface anumite mofturi culinare.

Medicii specialiști susțin că apetitul crescut al gravidelor este normal, dar asta nu înseamnă că trebuie să exagereze și să trimită partenerul în miez de noapte la magazin.
Întrebat dacă o gravidă poate pierde sarcina în cazul în care nu mănâncă vreo delicatesă, dr. Metin Beghim, medic obstetrică-ginecologie a precizat: "Dacă ea crede că pierde sarcina dacă nu mănâncă cine știe ce și participă afectiv, poate pierde fătul. Altă explicație nu există".
Poftele femeii însărcinate sunt dintre cele mai ciudate: gogoși, înghețată, ciocolată, fructe, dulceață de nuci, acrituri, plăcintă cu stafide și nu numai. "Apetitul crescut este normal, pentru că apar modificări hormonale, dar nu trebuie să fie exagerat", a mai adăugat medicul.
Nutriționiștii spun că poftele au semnificații mai adânci. Spre exemplu, pofta de înghețată poate fi pusă în legătură cu lipsa fierului din organism. Pofta de ciocolată poate fi declanșată de o oarecare deficiență a vitaminei B în organism, cea de lapte de lipsa calciului în corp.
Și dacă femeile gravide folosesc sarcina ca pe un pretext să obțină, spre exemplu, înghețată la două dimineața, și bărbații pot avea pofte, susțin specialiștii. Poftele sunt normale pentru că apar fluctuații hormonale la gravide, însă aceste fluctuații pot apărea și la bărbați, ce-i drept într-o măsură mult mai redusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.026 secunde