Plajele și parcurile au fost redeschise pentru plimbări în Barcelona

206
Plajele și parcurile au fost redeschise pentru plimbări în Barcelona - download-1589993083.jpg

Articole recomandate

Deschise deja de peste zece zile pentru activități sportive individuale la primele ore ale dimineții, plajele din Barcelona au fost redeschise miercuri pentru plimbări datorită unei ușoare noi relaxări a măsurilor în orașul spaniol, foarte afectat de pandemie, informează Agerpres.


În al doilea cel mai mare oraș al Spaniei au fost redeschise de asemenea parcuri, precum celebrul Park Güell, operă a arhitectului catalan Antoni Gaudi - de obicei foarte popular în rândul turiștilor.


Ca și capitala Madrid, Barcelona (nord-est) nu a fost încă autorizată de guvern să intre în prima etapă a relaxării restricțiilor, lansată pe 11 mai și care este o realitate pentru 70% dintre spanioli.


În timp ce epidemia de coronavirus s-a redus brusc în țară, municipalitatea le-a oferit puțin mai multă libertate locuitorilor din Barcelona, permițându-le miercuri să se plimbe pe plaje și în parcuri.


Din 8 mai, plajele erau deschise doar între orele 6 și 10 pentru activități sportive individuale (înot, jogging ...).
        
De acum, ele vor fi deschise de asemenea între orele 6 și 20 pentru plimbări. Parcurile vor fi deschise între orele 10 și 21 pentru plimbări și activități sportive.


Însă "înotul recreațional, statul la plajă sau practicarea sporturilor în grup sunt interzise", a afirmat poliția locală pe Twitter, în condițiile în care deschiderea totală a plajelor din țară este prevăzută în ultima etapă a relaxării restricțiilor.


Spania este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu aproape 28.000 de decese. Procesul său de relaxare a restricțiilor în etape, foarte prudent, urmează să se încheie la sfârșitul lunii iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.531 secunde