Piste pentru bicicliști și străzi pietonale vor fi amenajate pentru a evita aglomerația

303
Piste pentru bicicliști și străzi pietonale vor fi amenajate pentru a evita aglomerația - pistaverdebiciclete-1588691801.jpg

Articole recomandate

La Paris vor fi amenajate noi piste pentru bicicliști și străzi pietonale pentru a se asigura distanța socială după ce în Franța vor înceta din 11 mai restricțiile de circulație instituite pentru a opri răspândirea coronavirusului, a anunțat marți primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, informează agerpres.ro.


Unele străzi ar putea fi de asemenea rezervate pentru amenajarea cafenelelor și restaurantelor astfel încât să poată fi menținută o distanță suficientă între clienți, după ce acestea vor fi redeschise la o dată ulterioară în cadrul măsurilor de relaxare progresivă a restricțiilor.


''Să lăsăm Parisul să fie invadat de mașini iese din discuție'', a subliniat Anne Hidalgo, al cărei obiectiv este să facă din capitala Franței un oraș mai prietenos pentru bicicliști și pietoni. Astfel, noi piste provizorii pentru bicicliști vor fi amenajate de-a lungul celor trei cele mai aglomerate trasee ale metroului parizian și 30 de străzi vor fi transformate în artere pietonale, pentru a evita aglomerația, mai ales în jurul școlilor.


Declarațiile primarului Parisului vin în contextul temerilor despre aglomerarea din nou a sistemului de transport public în cazul unei reveniri masive a francezilor la serviciu după 11 mai.


Guvernul francez le-a cerut cetățenilor să continue să lucreze de acasă și după această dată dacă au o astfel de posibilitate și purtarea măștilor urmează să devină obligatorie în transportul public.


Operatorii de transport din Paris și guvernul au convenit mobilizarea a circa 5.000 de agenți de ordine publică pentru a impune aplicarea măsurilor care să prevină formarea de aglomerări de oameni.


Socialista Anne Hidalgo a câștigat primul tur al alegerilor locale în luna martie și este favorită pentru turul al doilea, amânat din cauza epidemiei până la o dată neprecizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.586 secunde