Phenianul a camuflat intrarea tunelului în care a efectuat testele nucleare anterioare

249
Coreea de Nord a acoperit intrarea unui tunel subteran, în nord-estul țării, cu scopul de a zădărnici supravegherea prin satelit din partea puterilor străine, care încearcă să ghicească calendarul viitorului test nuclear anunțat de Phenian, a scris presa sud-coreeană, vineri. 


"Analize ale unor imagini captate prin satelit arată că un camuflaj, care are aspectul unui acoperiș, a fost plasat la intrarea în tunel", a anunțat, sub protecția anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului de la Seul, citat de agenția sud-coreeană Yonhap.

"Acest gest pare menit să împiedice ca pregătirile în vederea efectuării unui test nuclear - aproape încheiate - să fie urmărite din exterior", a adăugat oficialul citat.

Instalația de la Punggye-ri, în nord-estul țării, include un tunel subteran în care s-au desfășurat cele două teste nucleare anterioare, în 2006 și 2009. Acest loc este supravegheat aerian de către Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, care încearcă să afle cât de avansate sunt pregătirile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.529 secunde