Peste jumătate dintre pacienții cu coronavirus au dezvoltat disfuncții ale inimii

140
Peste jumătate dintre pacienții cu coronavirus au dezvoltat disfuncții ale inimii - deces2-1594794325.jpg

Articole recomandate

Peste jumătate dintre pacienții diagnosticați cu Covid-19 au dezvoltat anomalii ale funcțiilor cardiace, potrivit unui studiu efectuat de Fundația Britanică pentru Boli Cardiace din cadrul Universității Edinburgh. 


Cercetătorii Universității Edinburgh au studiat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienți cu coronavirus, din 69 de țări. La 55% dintre aceștia, inclusiv cei care aveau boli cardiace preexistente, au fost observate modificări ale modului în care funcționează inima. La un caz din șapte au fost observate anomalii severe.


Dintre cei 1.216 pacienți examinați, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre pacienții care nu aveau boli cardiace preexistente, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre disfuncțiile observate sunt severe. Modificările au fost observate prima dată la pacienți bolnavi de Covid-19, iar cercetătorii cred că sunt cauzate de această boală, potrivit digi24.ro.


"Se știe că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinși să vedem atât de mulți pacienți infectați cu noul coronavirus care au disfuncții cardiace severe. Acum trebuie să înțelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile și ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii Covid-19", a declarat profesorul Marc Dweck.


Concluziile studiului sugerează că sunt necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus, pentru a se stabili tratamente care să prevină apariția disfuncțiilor cardiace pe termen lung.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7851 secunde