Peste cinci sute de tone haine second-hand, descoperite în Târgu Mureş

130
Peste cinci sute de tone haine second-hand, descoperite în Târgu Mureş - second-1642173954.jpg
Cinci sute de tone de deşeuri din haine second-hand au fost găsite în urma unor percheziţii în Târgu Mureş, verificările având loc în baza unui dosar penal deschis de procurorii constănţeni. Hainele respective nu fuseseră curaţate, dezinfectate şi aveau un miros puternic de mucegai.


Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, anchetatorii au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Târgu Mureş.

“În urma acestei activităţi, echipa care a efectuat percheziţiile a descoperit intr-un depozit aproximativ 500 tone haine declarate second-hand, murdare şi rupte, nefiind supuse procesului de curăţare, dezinfecţie si dezinsecţie. De asemenea, bunurile erau depozitate în condiţii insalubre, având un puternic miros de mucegai. Cu ocazia verificărilor preliminare s-a constatat faptul că bunurile aparţin unei societăţi comerciale care a desfăşurat activităţi de import de îmbrăcăminte second-hand din Canada începând cu anul 2004”, se arată în comunicat.

Potrivit Realitatea.net sursa citată menţionează că reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deşeuri inutilizabile şi nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condiţiile legale de spălare, dezinfecţie, dezinsecţie şi depozitare.

Această acţiune a avut loc după descoperirea, în 11 ianuarie, a unor containere cu haine second hand în Portul Constanţa.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3682 secunde