Criza imigranților face noi victime

Peste 90 de persoane date dispărute după scufundarea unei ambarcațiuni

137
Peste 90 de persoane date dispărute  după scufundarea unei ambarcațiuni - crizaimigrantilor-1477578113.jpg

Articole recomandate

Mai mult de 90 de migranți sunt dați dispăruți, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în largul litoralului vestic al Libiei, transmite Reuters, citând un purtător de cuvânt al pazei de coastă libiene.

Colegii acestuia au reușit să salveze 29 de migranți la o distanță de circa 40 km est de Tripoli. Supraviețuitorii au declarat că la bordul ambarcațiunii pneumatice se aflau 126 de persoane înainte ca aceasta să se rupă și să înceapă să ia apă.

Libia este principalul punct de plecare pentru migranții africani care încearcă să traverseze Mediterana, în ambarcațiuni echipate precar și supraaglomerate, puse la dispoziție de traficanți, și care adesea naufragiază.

Barca scufundată miercuri plecase în zori de la Garabulli, la 50 km est de Tripoli, a declarat purtătorul de cuvânt Ayoub Qassem.

Bilanțul victimelor traversărilor Mediteranei a crescut accentuat în acest an, peste 3.700 de migranți pierzându-și viața pe mare în încercarea de a ajunge în Europa, un număr aproape egal cu cel consemnat în întreg anul 2015.

Marți, activiști ai organizației Medici fără Frontiere au descoperit 25 de migranți decedați, acoperiți de un amestec de apă și combustibil, pe fundul unei alte ambarcațiuni pneumatice, în largul coastelor libiene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde