Peste 60 de persoane sunt date dispărute după explozia din Beirut

Sâmbătă, 08 August 2020
118
Peste 60 de persoane sunt în continuare date dispărute la Beirut, la patru zile după explozia din port care a devastat capitala Libanului și a ucis peste 150 de oameni, a anunțat, sâmbătă, un responsabil din Ministerul Sănătății libanez, transmite AFP, citat de Agerpres.


"Numărul morților se ridică la 154, dintre care 25 nu au fost încă identificați. În plus, 60 de persoane sunt în continuare date dispărute", a adăugat sursa citată.


Ministerul Sănătății informase vineri că cel puțin 120 din cele peste 5.000 de persoane rănite în explozia de marți se află în stare critică.


Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat, vineri, că va participa duminică la o videoconferință internațională a donatorilor în sprijinul Libanului, potrivit AFP, citat de Agerpres.


"Vom avea o videoconferință duminică împreună cu președintele (Franței, Emmanuel) Macron, cu liderii Libanului și cu liderii altor locuri din lume. Toată lumea va ajuta", a scris Trump pe Twitter.


Președintele american a menționat că a vorbit vineri dimineață cu președintele Macron.


Și instituțiile europene vor participa la această conferință a donatorilor organizată cu scopul de a mobiliza un ajutor umanitar de urgență pentru locuitorii Beirutului.


SUA au trimis trei avioane încărcate cu material medical, apă și hrană, dar și personal medical și tehnicieni, a anunțat Donald Trump.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.262 secunde