Peste 52.000 de pelerini au venit la Mitropolia Moldovei să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

150
Peste 52.000 de pelerini au venit la Mitropolia Moldovei să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva - moaste-1634138193.jpg

Articole de la același autor

Peste 52.000 de credincioşi au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi.


Potrivit Digi24, Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, col. Sorin Despina, a declarat că pelerinajul din acest an de la Sărbătoarea Sfânta Parascheva s-a desfăşurat fără incidente până în acest moment.

„Peste 52.000 de pelerini au trecut pe la raclă şi împreună cu organizatorii s-au stabilit măsuri astfel încât să se prevină aglomerarea şi respectarea măsurilor sanitare. A fost stabilit un culoar în care încap concomitent 3.500 de persoane. A fost stabilit personal pe toată lungimea acestui traseu astfel încât să se verifice portul măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei sociale de un metru între pelerini”, a precizat Sorin Despina

Conform sursei citate, pentru ziua de 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă. Astfel, Slujba Liturgică va fi oficiată pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Mitropolitane. Pe bulevard sunt amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel cei veniţi în pelerinaj să poată asculta şi urmări ceremonialul religios.

Accesul în zonă este permis oricărei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau dacă este vaccinat sau nu. Singurele condiţii impuse sunt respectarea măsurilor de distanţare socială care se impun în perioada pandemiei de COVID-19 şi purtarea măştii de protecţie sanitară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2299 secunde