Percheziții la la membrii unui grup infracțional care furau TIR-uri din Germania, Franța și Austria

278
Percheziții la la membrii unui grup infracțional care furau TIR-uri din Germania, Franța și Austria - furt-1637689890.jpg

Articole de la același autor

Zeci de percheziţii au fost efectuate în Dâmboviţa şi Argeş, dar şi în Germania, la membrii unui grup infracţional care furau din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei, se arată într-un comunicat al DIICOT, remis marţi AGERPRES.

Potrivit Agerpres prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane de euro.

"La data de 23.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 46 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Concomitent cu activităţile desfăşurate pe teritoriul României, au fost efectuate alte 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei", precizează DIICOT.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 - 2021, pe teritoriul României, s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni contra patrimoniului, membrii acestuia săvârşind peste 100 de infracţiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei.

Conform DIICOT, furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 şi A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea oraşelor Münster şi Osnabruck.

"Autorii furturilor care erau şi administratori de societăţi comerciale, sub aparenţa executării unor activităţi de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopţii sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantităţi mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cantităţi mari de combustibil etc.). Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la preţuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obţinerii unor venituri ilicite", informează DIICOT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5095 secunde