Pentagonul, în alertă! Statul Islamic dispune de sisteme de apărare antiaeriană

129
Pentagonul, în alertă! Statul Islamic dispune de sisteme de apărare antiaeriană - screenshot20121125at82848pm620x4-1414493628.jpg

Articole recomandate

Gruparea extremistă Statul Islamic dispune de mijloace de apărare antiaeriană, a declarat pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Elissa Smith. 


"Putem confirma că Statul Islamic dispune de mijloace limitate de apărare antiaeriană, dintre care cea mai mare parte sunt utilizate în operațiuni terestre", a informat reprezentanta Ministerului american al Apărării. 


SUA întreprind toate măsurile necesare pentru a reduce riscurile legate de utilizarea sistemelor antiaeriene de către combatanții islamiști, a adăugat ea. Gruparea Statul Islamic este considerată una dintre formațiunile jihadiste cele mai crude. În urmă cu câteva luni, această organizație și-a intensificat activitățile în Irak. La sfârșitul lunii iulie, SI a proclamat un "califat islamic" pe teritoriile irakiene și siriene căzute sub controlul său. Ofensiva SI a costat viața a mii de civili și a făcut sute de mii de refugiați. Jihadiștii țin ostatice mai multe mii de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde