Pentagonul deblochează 3,6 miliarde de dolari pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

Miercuri, 04 Septembrie 2019, 17:05
116
Pentagonul a anunțat, marți, că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanțarea construcției a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea președintelui Donald Trump, informează AFP. 


Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al Apărării a decis amânarea a 127 de proiecte de construcție și modernizare a unor spații militare din SUA și străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman. 


Secretarul Apărării Mark Esper "a decis că aceste proiecte de construcție sunt necesare pentru susținerea utilizării forțelor armate și ministerul Apărării va realiza prin urmare 11 proiecte de construcție militară de barieră frontalieră", a precizat Hoffman. 


"Lungimea totală este de 175 de mile", a precizat responsabilul pentru afaceri de securitate internă din cadrul Pentagonului, Kenneth Rapuano. Acesta a precizat că este vorba de consolidarea segmentelor de barieră frontalieră deja existente, dar considerate insuficiente, precum și de construirea unor noi porțiuni. 


Zonele avute în vedere sunt, în special, situate în apropiere de Yuma (Arizona), El Centro și San Diego (California), Laredo și El Paso (Texas). 
Pagina a fost generata in 0.2895 secunde