Pedro Sanchez, însărcinat cu formarea noului guvern spaniol

246
Pedro Sanchez, însărcinat cu formarea noului guvern spaniol - pedro-1576166673.jpg

Articole recomandate

Socialistul Pedro Sanchez, învingător la alegerile parlamentare desfășurate în noiembrie în Spania, a fost desemnat oficial, miercuri, de regele Felipe al VI-lea să formeze un nou guvern, chiar dacă nu dispune încă de sprijin suficient pentru a fi învestit de deputați, relatează AFP. 


"Este un mandat pe care mi-l asum cu onoare, cu responsabilitate", a declarat Pedro Sanchez în fața presei, la finalul a două zile de consultări între rege și liderii partidelor reprezentate în Camera Deputaților. 


"Spaniolii s-au săturat de confruntări și lupte politice", "Spania are nevoie de o perioadă de stabilitate", a adăugat el, în timp ce a patra economie din zona euro se confruntă din 2015 cu o instabilitate cronică și a cunoscut patru alegeri legislative în patru ani. 


Ajuns la putere în iunie 2018, Pedro Sanchez a ieșit învingător, dar slăbit din scrutinul de la 10 noiembrie care a fost marcat de ascensiunea partidului de extremă dreapta Vox, devenit a treia forță politică a țării. 


Socialistul câștigase deja scrutinul precedent de la 28 aprilie, dar a eșuat să obțină un nou mandat de prim-ministru mai ales din cauza incapacității sale de a ajunge la o înțelegere cu stânga radicală din Podemos. 


De această dată, socialiștii din PSOE au ajuns să încheie un acord cu Podemos imediat după votul din noiembrie în vederea formări unui guvern de coaliție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde