Pedro Sanchez a fost reconfirmat premier al Spaniei

120
Pedro Sanchez a fost reconfirmat premier al Spaniei - pedrosanchez2020-1578411785.jpg

Articole recomandate

Socialistul spaniol Pedro Sanchez a fost reconfirmat marți prim-ministru, obținând la limită votul de încredere al Parlamentului, după ce duminică a pierdut un prim vot, punând astfel capăt unei perioade de opt luni de blocaj politic, relatează agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.


Pedro Sanchez, care va putea forma astfel un guvern inedit de coaliție împreună cu stânga radicală Podemos, a primit marți în parlament 167 de voturi pentru și 165 de voturi împotrivă, alți 18 deputați abținându-se. Viitorul executiv va fi sprijinit și de mai multe mici partide regionale și naționaliste.


În programul lor foarte criticat de patronate, socialiștii și Podemos au promis o cotitură spre stânga cu o creștere a salariului minim, impozite pentru cei mai bogați și întreprinderi, precum și o abrogare parțială a controversatei reforme a pieței muncii, adoptată de conservatori.


Potrivit analiștilor, acest guvern minoritar se anunță totuși fragil pentru că va trebui să caute sprijin de fiecare dată când va dori să obțină adoptarea reformelor sale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2995 secunde