Partidul Socialist din Franța l-a ales drept lider pe Olivier Faure

106
Partidul Socialist din Franța l-a ales drept lider pe Olivier Faure - partidul-1523276524.jpg

Articole recomandate

Partidul Socialist din Franța, care se află în dificultate după ce a înregistrat un rezultat foarte slab în alegerile de anul trecut, l-a ales, sâmbătă, pe Olivier Faure ca lider al formațiunii, informează EFE.

Faure, în vârstă de 49 de ani, a fost votat prin ridicare de mâini. Potrivit unei oficialități a partidului, Rachid Temal, votul a fost unanim la cel de-al 78-lea congres al partidului, desfășurat la Aubervilliers, în nordul Parisului. Congresul a validat rezultatele unui vot intern care a avut loc în zilele de 15 și 29 martie. În prima rundă, programul lui Faure s-a impus cu 48,3% din voturi, iar în a doua rundă, noul lider al PS a rămas fără contracandidat, după ce al doilea cel mai votat, fostul ministru al Agriculturii, Stephane Le Foll, s-a retras din cursă.

"Mulțumesc tuturor militanților socialiști. Sunt mândru, bucuros și emoționat să devin primul secretar al partidului", a scris Faure pe contul său de Twitter.

Faure, fiul unei infirmiere vietnameze de origine chineză și al unui funcționar francez cu rădăcini spaniole, este conștient de faptul că trebuie să reinventeze un partid pe care analiștii îl consideră terminat, dacă nu chiar mort de-a dreptul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5851 secunde