Partidul prorus Armonia, pe primul loc la alegerile legislative din Letonia

161
Partidul prorus Armonia, pe primul loc  la alegerile legislative din Letonia - partidul-1538918426.jpg

Articole recomandate

Partidul prorus Armonia (social-democrat) a câștigat alegerile legislative din Letonia, devansându-i pe populiști, dintre care unii nu exclud să formeze o coaliție cu respectiva formațiune, relevă rezultatele definitive făcute publice ieri, transmite AFP.

Partidul Armonia a ieșit pe primul loc, cu 19,9% din voturi, urmat de formațiunea populistă KPV LV (14,06%) - care susține că poate colabora cu toate partidele, fără "linie roșie" - și de Noul Partid Conservator (13,6%), de asemenea populist.

Ele sunt urmate de o nouă alianță liberală Dezvoltare/FOR, cu 12%, Alianța Națională (dreapta) - 11%, Verzii și Țărăniștii (centru-dreapta) ai premierului în exercițiu Maris Kucinskis - 10% și Noua Unitate (centru-dreapta) - 6,7%.

Conform previziunilor televiziunii publice în privința distribuirii mandatelor, Armonia ar urma să obțină 24, iar KPV LV, considerat ca potențialul său partener, 15. Cele două, cu un total de 39 de mandate, ar fi totuși departe de majoritatea de 51 de mandate într-un legislativ cu 100 de locuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6211 secunde