După încetarea stării de urgență în Turcia

Partidul președintelui Erdogan legiferează combaterea terorismului

186
Partidul președintelui Erdogan  legiferează combaterea terorismului - partidul-1531836395.jpg

Articole recomandate

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a depus luni în parlament un proiect de lege privind combaterea terorismului, în contextul încetării stării de urgență, informează DPA.

Bulent Turan, viceliderul AKP, a precizat că actul normativ cu 28 de articole se bazează pe legislația internațională și europeană, iar proiectul a fost transmis partidelor de opoziție înainte de a fi înregistrat la parlament.

Starea de urgență - instituită în Turcia după puciul eșuat din iulie 2016 și prelungită de șapte ori cu câte trei luni - ia sfârșit joi, la ora locală 01.00, așa cum a promis Erdogan în campania electorală pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din iunie anul acesta.

În timpul stării de urgență, reprimarea loviturii de stat a dus la arestarea a 70.000 de presupuși participanți și simpatizanți și la excluderea din administrație și armată a 110.000 de oameni, potrivit presei de stat.

"Să sperăm că nu vom mai fi împinși niciodată într-un sistem constituțional cum este starea de urgență", a declarat Turan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.467 secunde