Premierul Boris Johnson:

"Parlamentul va vota acordul de Brexit până la Crăciun"

Duminică, 15 Decembrie 2019, 21:45
145
Parlamentarii britanici vor vota înainte de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta, sâmbătă, conform agenției DPA, consultată de Agerpres. 


Boris Johnson, care a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut această declarație la Sedgefield, în nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obținut un câștig istoric de voturi din partea simpatizanților Partidului Laburist, de opoziție. 


"Știu că este posibil ca oamenii să fi încălcat obiceiurile de vot încetățenite acolo de generații, votând pentru noi", a declarat Johnson, promițându-le acestor alegători că se va achita de încrederea pe care și-au pus-o în el. 


Aprobarea acordului de Brexit în parlament, care permite Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, este de așteptat să fie o formalitate acum, când conservatorii dețin o majoritate largă după alegeri. Aceștia au câștigat 365 de locuri în parlamentul de 650 de locuri, cu 48 mai multe decât înainte, grație electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburiștii au pierdut 59 de locuri și au acum 203 parlamentari în Westminster, față de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburiștilor din 1935, scrie AFP. 


Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezultă din "decizia irefutabilă, irezistibilă și incontestabilă a britanicilor de a ajunge în sfârșit la Brexit" până la 31 ianuarie, marea mantră a campaniei sale. 


XXX 
Președintele rus Vladimir Putin a spus că își dorește un dialog constructiv cu premierul britanic Boris Johnson după victoria clară a acestuia la alegerile legislative anticipate, cele două țări având relații dificile, potrivit AFP. 


"Sunt convins că dezvoltarea unui dialog constructiv și a unei depline cooperări în diferite domenii va corespunde intereselor țărilor noastre și ale întregului continent european", a afirmat Putin, citat într-un comunicat al Kremlinului. 


Anterior, în cursul zilei de vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a arătat prudent în privința unei îmbunătățiri a relațiilor dintre Moscova și Londra, afectate de dezacorduri persistente și de un scandal de spionaj. 


Pagina a fost generata in 0.2811 secunde