Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluție privind respingerea cotelor UE de imigranți

132
Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluție privind respingerea cotelor UE de imigranți - parlamentulungariei-1513166050.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Ungariei a adoptat, ieri, rezoluția prezentată de către partidul de guvernământ, Fidesz, prin care este respinsă decizia Parlamentului European privind impunerea unor cote obligatorii de relocare a imigranților în toate statele membre UE, relatează agenția MTI.

Rezoluția a fost adoptată cu 142 de voturi pentru și doar 3 împotrivă. Parlamentarii Partidului Socialist, ai Coaliției Democratice și ai formațiunii ecologiste LMP au refuzat să voteze.

Vicepreședintele Fidesz, Szilard Nemeth, a declarat că votul a indicat clar faptul că "întreaga aripă stângă s-a aliniat planului Soros".

"Naționaliștii radicali ai Jobbik neagă existența planului Soros într-o zi și îl recunoaște în următoarea zi, ceea ce s-a întâmplat la vot. Votul a arătat clar cine susține planul Soros și care apără interesele Ungariei și suveranitatea țării", a spus Nemeth.

În replică, liderii partidului de opoziție Jobbik au precizat că susțin 95% din rezoluție, dar nu au nicio dovadă scrisă că Parlamentul European va implementa acel plan.

Curtea Europeană de Justiție a decis, la 6 septembrie, că statele membre UE au obligația de a accepta relocarea imigranților pe teritoriul lor, respingând contestațiile depuse de Slovacia și Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancțiuni din partea instituțiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3087 secunde