Parlamentul maghiar dezbate câteva proiecte de lege controversate

94
Parlamentul maghiar dezbate câteva proiecte de lege controversate - parlamentul-1519138600.jpg

Articole recomandate

Parlamentul maghiar a început, ieri, să dezbată un pachet de legi care vizează organizațiile neguvernamentale ce apără drepturile refugiaților și ale solicitanților de azil, măsură criticată la nivel internațional, relatează DPA.

Conform proiectelor de lege, depuse de cabinetul premierului Viktor Orban, respectivele ONG-uri vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanțările externe, iar angajații lor ar putea primi interdicția de a mai intra în centrele de refugiați din apropierea granițelor țării. Organizațiile vizate vor trebui să se înregistreze la Ministerul de Interne, care ar putea acorda amenzi sau le-ar putea refuza ONG-urilor posibilitatea de a activa legal în Ungaria.

Votul în parlament este așteptat după alegerile parlamentare din 8 aprilie, iar dezbaterea are drept scop să crească popularitatea Partidului Fidesz al lui Viktor Orban, considerat câștigător în alegeri, urmând să-și continue mandatul început în 2010.

Proiectele de lege au atras un val de critici la nivel internațional. Biroul ONU pentru Drepturile Omului le-a calificat drept o "restricție nejustificată a dreptului la libertatea de asociere", iar comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Nils Muznieks, a cerut Ungariei să se abțină de la "penalizarea și stigmatizarea" ONG-urilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4398 secunde