Parlamentul Macedoniei a votat în favoarea schimbării numelui țării

193
Parlamentul Macedoniei a votat în favoarea schimbării numelui țării - 61989666-1540017166.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Macedoniei a votat, vineri seara, schimbarea numelui țării din "Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei" în cel de "Republica Macedoniei de Nord", a anunțat Reuters.

Schimbarea denumirii țării, în favoarea căreia s-au pronunțat 80 din cei 120 de deputați, a pus astfel capăt unei dispute cu Grecia ce a început în 1991 cu privire la dreptul de utilizare a denumirii de "Macedonia". Anul 1991 fiind cel în care Macedonia și-a declarat independența față de Iugoslavia.

De atunci, Grecia a pretins în mai multe rânduri că, prin utilizarea numelui de "Macedonia", fosta republică iugoslavă ar emite pretenții teritoriale la adresa provinciei grecești cu exact același nume.

Votul de vineri seara înlătură și un obstacol ce stătea în calea încercărilor Macedoniei de a adera la NATO și la Uniunea Europeană - Grecia blocând orice astfel de eforturi în virtutea problematicii numelui.


În urmă cu câteva săptămâni, Macedonia a organizat un referendum privitor la schimbarea numelui țării, însă nu a fost validat datorită neîndeplinirii prezenței minime obligatorii, de 50% din populația țării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5702 secunde