Parlamentul European solicită o abordare unitară a UE în privința Libiei

161
Parlamentul European solicită o abordare unitară a UE în privința Libiei - parlamentuleuropean-1527081600.jpg

Articole recomandate

O delegație a Parlamentului European, care a efectuat o vizită în Libia, pentru prima oară în șase ani, a lansat, ieri, un apel către țările Uniunii Europene să acționeze într-o manieră concertată cu privire la această țară cuprinsă de haos, informează AFP.


"Pentru Parlamentul European este absolut crucial să avem o abordare unitară cu privire la Libia, mai ales că trebuie să ne confruntăm cu prezența a numeroși actori regionali care au fiecare agenda proprie", a subliniat vicepreședintele Parlamentului European, Fabio Castaldo, în finalul unei vizite de o zi la Tripoli.


Castaldo, care a fost însoțit de liderul delegației parlamentare pentru relațiile cu Magrebul, Ines Ayala Sender, a declarat că trimite un mesaj de unitate Italiei, Franței, Marii Britanii, tuturor actorilor europeni care au o istorie de influență asupra acestei țări: uneori trebuie să operăm cu actorii pe care îi avem în teren, dar trebuie să gândim într-adevăr pe termen lung.


Italia a fost criticată pentru că a încheiat acorduri cu miliții libiene pentru a limita imigrația clandestină, de asemenea și Franța, care s-a erijat în mediator, pentru a-l sprijini pe controversatul lider din estul Libiei, mareșalul Khalifa Haftar.


Castaldo a îndemnat țările UE să sprijine planul de acțiune prezentat de ONU, care prevede organizarea de alegeri în 2018 și un angajament clar pentru respectarea statului de drept și tranziția democratică.


În ceea ce privește taberele de refugiați, gestionate uneori de miliții, unde migranții sunt victimele unor încălcări teribile ale drepturilor omului, Castaldo a lansat un apel către țările europene să nu cadă în capcana ideii că acestea ar putea fi îmbunătățite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde