Parlamentul European a lansat „Premiul Caruana Galizia pentru jurnalism”

501
Parlamentul European a lansat „Premiul Caruana Galizia pentru jurnalism” - parlamentuleuropeanalansatpremiu-1603189015.jpg

Articole recomandate

Scopul premiului este de a recunoaște jurnalismul de excepție care reflectă principiile și valorile Uniunii Europene, consacrate în Carta europeană a drepturilor omului. Parlamentul European consideră că protecția libertății presei în întreaga lume și, în special, a jurnaliștilor de investigație, în exercitarea atribuțiilor lor, este în interesul vital al societăților democratice.

Chiar dacă premiul este inițiat și sprijinit de Parlament, pentru a proteja independența premiului și activitatea mass-mediei, premiul va fi gestionat de un partener mass-media independent cu sediul în UE.

Daphne Caruana Galizia a fost o jurnalistă de investigație anticorupție din Malta care a fost ucisă într-un atac cu mașină capcană la 16 octombrie 2017. Ea s-a concentrat pe jurnalismul de investigație, pe raportarea cu privire la corupția guvernului, pe acuzații de spălare de bani și de crimă organizată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7099 secunde