Parlamentul de la Atena a aprobat planul de reforme propus de Alexis Tsipras

141
1
Parlamentul de la Atena a aprobat planul de reforme propus de Alexis Tsipras - atena-1436600750.jpg

Articole recomandate

Pachetul de reforme și reduceri de cheltuieli înaintat joi de Guvernul elen a fost aprobat vineri noapte de Parlamentul grec, reunit într-o sesiune extraordinară, informează B1.ro. 

În favoarea măsurilor propuse de Executivul condus de Alexis Tsipras s-au pronunțat 251 de parlamentari dintr-un total de 300. De asemenea, au existat 32 de voturi "împotrivă" și opt abțineri.Restul de nouă parlamentari au fost absenți de la ședință, între aceștia numărându-se și ministrul demisionar al Finanțelor, Yanis Varoufakis.

Potrivit sursei citate, prntre cei care au preferat să se abțină sau au votat împotriva planului de reforme s-au numărat inclusiv parlamentari din partidul Syriza, condus de premierul elen.

Este cazul ministrului Energiei, Panagiotis Lafazanis, și al președintei parlamentului, Zoe Konstantopoulou.

Înaintea votului, premierul Alexis Tsipras a recunoscut, într-un discurs susțintut în Parlament că că guvernarea sa a comis unele erori, însă a precizat că măsurile pe care le-a înaintat creditorilor reprezintă cea mai bună variantă posibilă pe care Grecia o are în acest moment.

Noul plan de reforme propus de Atena include, printre altele, o creștere a TVA la 23% pentru serviciile de restaurație și la 13% pentru industria hotelieră, precum și reforme în sistemul de pensii și în domeniul public. Grecia intenționează să elimine scutirea de TVA pentru insulele grecești, până la sfârșitul lui 2016. De asemenea, Atena prevede creșterea impozitelor pentru societăți și armatori. Propunerile vizează și creșterea imediată a taxelor pentru produsele de lux și publicitatea la televiziune.

În schimbul reformelor, Atena cere un nou program de finanțare în valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente până în 2018, o revizuire a țintei excedentului bugetar primar în conformitate cu înrăutățirea situației economice și o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Planul de reforme care a primit votul Parlamentului elen urmează să fie analizat de miniștrii de Finanțe din zona euro. 

Comentează știrea

const
11 iulie 2015
oferta

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Stire din Actual : Alexis Tsipras: Grecia nu acceptă șantajul
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Actual : CUTREMUR de 4.8 pe Richter
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Atentat cu bombă într-un mall din Atena
Pagina a fost generata in 0.3554 secunde