X
X
Mai multe ştiri online:

Parlamentul de la Atena a aprobat planul de reforme propus de Alexis Tsipras

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Iulie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
Pachetul de reforme și reduceri de cheltuieli înaintat joi de Guvernul elen a fost aprobat vineri noapte de Parlamentul grec, reunit într-o sesiune extraordinară, informează B1.ro. 

În favoarea măsurilor propuse de Executivul condus de Alexis Tsipras s-au pronunțat 251 de parlamentari dintr-un total de 300. De asemenea, au existat 32 de voturi "împotrivă" și opt abțineri.Restul de nouă parlamentari au fost absenți de la ședință, între aceștia numărându-se și ministrul demisionar al Finanțelor, Yanis Varoufakis.

Potrivit sursei citate, prntre cei care au preferat să se abțină sau au votat împotriva planului de reforme s-au numărat inclusiv parlamentari din partidul Syriza, condus de premierul elen.

Este cazul ministrului Energiei, Panagiotis Lafazanis, și al președintei parlamentului, Zoe Konstantopoulou.

Înaintea votului, premierul Alexis Tsipras a recunoscut, într-un discurs susțintut în Parlament că că guvernarea sa a comis unele erori, însă a precizat că măsurile pe care le-a înaintat creditorilor reprezintă cea mai bună variantă posibilă pe care Grecia o are în acest moment.

Noul plan de reforme propus de Atena include, printre altele, o creștere a TVA la 23% pentru serviciile de restaurație și la 13% pentru industria hotelieră, precum și reforme în sistemul de pensii și în domeniul public. Grecia intenționează să elimine scutirea de TVA pentru insulele grecești, până la sfârșitul lui 2016. De asemenea, Atena prevede creșterea impozitelor pentru societăți și armatori. Propunerile vizează și creșterea imediată a taxelor pentru produsele de lux și publicitatea la televiziune.

În schimbul reformelor, Atena cere un nou program de finanțare în valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente până în 2018, o revizuire a țintei excedentului bugetar primar în conformitate cu înrăutățirea situației economice și o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Planul de reforme care a primit votul Parlamentului elen urmează să fie analizat de miniștrii de Finanțe din zona euro. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4682 secunde