Parlamentul britanic refuză din nou alegeri anticipate

206
Parlamentul britanic refuză din nou alegeri anticipate - parlamentul-1568144515.jpg

Articole recomandate

Deputații britanici au administrat, ieri, o nouă înfrângere usturătoare premierului Boris Johnson refuzând încă o dată să declanșeze alegeri legislative anticipate, înainte ca Parlamentul să fie suspendat până la 14 octombrie, două săptămâni doar înainte de data prevăzută pentru Brexit, notează AFP. 


Cu 293 de voturi pentru, cu mult sub pragul de două treimi necesar pentru a declanșa alegeri generale, deputații au respins pentru a doua oară în cinci zile propunerea lui Boris Johnson, care dorea ca alegătorii să fie chemați la urne pe 15 octombrie. 
Înaintea votului, șeful guvernului a afirmat că "nu va cere o nouă amânare" a Brexitului, prevăzut la 31 octombrie, în pofida unei legi care a intrat în vigoare luni, după asentimentul reginei Elisabeta a II-a. 


Recurs în justiție, demisie sau altceva, Boris Johnson nu a explicat cum intenționează să își respecte promisiunea. 
"Dacă doriți o amânare, atunci votați pentru alegeri anticipate!", l-a îndemnat el pe liderul opoziției, Jeremy Corbyn, care, în opinia lui, se teme să nu fie înfrânt la urne. Acesta i-a replicat că dorește alegeri, dar refuză "să riște dezastrul" unei ieșiri din UE fără acord. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1883 secunde