Parlamentul britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană

Vineri, 10 Ianuarie 2020
175
Parlamentul britanic a aprobat, joi seară, legislația care îi va permite Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană la 31 ianuarie cu un acord, punând astfel capăt unei perioade de trei ani de incertitudini legate de termenii acestui divorț fără precedent, informează Reuters. 


Membrii Camerei Comunelor au aprobat cu 330 de voturi "pentru" și 231 voturi "contra" legea privind acordul de retragere din Uniunea Europeană, care implementează un acord convenit în 2019 de Londra și Uniunea Europeană. 


"Este timpul ca Brexitul să fie realizat. Această lege face acest lucru", a declarat ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, în fața parlamentarilor britanici. 


"Acest text va garanta plecarea noastră din Uniunea Europeană cu un acord care oferă certitudine întreprinderilor, protejează drepturile cetățenilor noștri și dă asigurări că noi reluăm controlul asupra banilor noștri, frontierelor noastre, legilor noastre și politicii noastre comerciale", a adăugat ministrul britanic. 


El a promis că va începe rapid negocierile cu UE pentru a încheia un acord de comerț liber până la finalul anului.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2308 secunde