Parlamentul britanic a adoptat definitiv acordul privind Brexitul

196
Parlamentul britanic a adoptat definitiv acordul privind Brexitul - ddd-1579724950.jpg

Articole recomandate

După mai mult de trei ani de dezbateri intense, Parlamentul britanic a adoptat definitiv miercuri acordul privind Brexitul, deschizând astfel calea pentru ieșirea istorică a Regatului Unit din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii ianuarie, relatează AFP, potrivit Agerpres. Acordul, care reglează modalitățile de ieșire din UE și care a fost negociat de premierul conservator Boris Johnson cu Bruxellesul, mai trebuie promulgat de regina Elisabeta a II-a, posibil joi, pentru a deveni lege.

Camera Comunelor, unde premierul dispune de o majoritate zdrobitoare după alegerile legislative din decembrie, și-a dat deja acordul la începutul lunii ianuarie pentru proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din UE, prevăzută la 31 ianuarie, ora 23.00 (ora Londrei și GMT).

Textul a fost apoi trimis în Camera Lorzilor, non-aleasă, care a adoptat cinci amendamente, tot atâtea lovituri pentru guvern, în special în privința drepturilor cetățenilor europeni care au reședința în Marea Britanie sau ale copiilor refugiați neînsoțiți.

Însă aceste modificări au fost dezavuate de către deputați când proiectul de lege a revenit miercuri în Camera Comunelor, iar camera superioară s-a conformat când textul i-a fost înaintat încă o dată, în cursul după-amiezii.

După adoptarea sa definitivă în Marea Britanie, acordul privind Brexitul va trebui ratificat de Parlamentul European, probabil la 29 ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5623 secunde