Parlamentul Australiei a adoptat legea privind căsătoriile între persoane de același sex

151
3
Parlamentul Australiei a adoptat legea privind căsătoriile între persoane de același sex - image-1512645379.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Australiei a adoptat joi legea privind căsătoriile între persoane de același sex, ceea ce le-ar putea permite cuplurilor gay și lesbiene să-și legalizeze relația chiar de luna viitoare, relatează AFP, Reuters și dpa.


Mai trebuie doar ca guvernatorul general Peter Cosgrove, reprezentantul reginei Elisabeta în Australia, să promulge această lege, probabil zilele următoare.

Din cei 150 de membri ai Camerei Reprezentanților, camera inferioară a parlamentului australian, doar patru s-au opus joi proiectului adoptat săptămâna trecută de Senat cu 43 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Adoptarea legii are loc după o consultare națională care a arătat că o mare parte din populație susține reforma în acest sens.

Rezultatul votului de joi a fost primit cu strigăte de bucurie, îmbrățișări și aplauze în Camera Reprezentanților, unde premierul de centru-dreapta Malcolm Turnbull a salutat cu entuziasm "o zi a iubirii, egalității și respectului". "Fiecare australian a avut un cuvânt de spus și a apreciat că așa este corect", a subliniat premierul.

Cuplurile de același sex din Australia luptă de multă vreme pentru recunoaștere și egalitate, în condițiile în care homosexualitatea a fost considerată o infracțiune în unele regiuni ale țării până acum două decenii.


Comentează știrea

Fam
7 decembrie 2017
Pentru bărbat și femeie !

Sodoma și Gomora, au fost fundamentate pe desfrâu și desfrânare și ce s-a ales de cele două orașe străvechi, nu sau ales cu nimic și nimic s-a ales de ele, după ce au fost trecute prin foc și pucioasă, până astăzi, cele două orașe și încă alte două orașe, se află pe fundul celei mai sărate mări de pe pământ, marea Moartă, numele Moartă, ne trezește în minte, cam care este sfârșitul celor care fac rele și nu se îndreaptă la cele bune și bineplacute lui Dumnezeu !

Dragnea
8 decembrie 2017
Doamne ferește ! ;((

Anglia s-au australia e același lucru, sunteți nație de poponari și lesbiene

Dragnea
8 decembrie 2017
Doamne ferește ! ;((

Anglia s-au australia e același lucru, sunteți nație de poponari și lesbiene

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9133 secunde