Papa îi va canoniza pe copiii care au avut viziuni de la Fatima

Joi, 20 Aprilie 2017
127
Doi dintre cei trei copii care au avut viziuni cu primele apariții ale Madonei sau Fatimei urmează să fie canonizați luna viitoare în timpul vizitei papei Francisc la sanctuarul portughez, informează DPA joi, citând un comunicat al Vaticanului.


''Copiii păstori Francisco și Jacinta Marto vor fi proclamați sfinți la 13 mai'', a anunțat Radio Vatican după ce papa a prezidat o ședință a Consistoriului având ca temă stabilirea acestei date.

Sfinții sunt creștini care, după moarte, pot înfăptui miracole prin chemarea intervenției divine în urma rugăciunilor. De obicei, ei ating această recunoaștere în urma unui proces îndelungat în care Vaticanul confirmă că miracolele s-au petrecut prin intermediul acestora.

Vizita papei, la 12 și 13 mai, va celebra aniversarea centenarului de la prima apariție a Madonei sau Fatimei. Conform tradiției catolice, Fecioara Maria ar fi apărut de șase ori în fața a trei copii păstori, prima oară la 13 mai 1917.

Francis Marto și sora sa, Jacinta, au murit la trei ani de la apariții, la vârsta de 10 și, respectiv, 9 ani, mai arată sursa citată. Al treilea copil vizionar, Lucia de Jesus dos Santos, a devenit călugăriță și a decedat în 2005, la vârsta de 97 de ani. Procesul de beatificarea a sa se află încă în etapa de definire.

Madona a arătat copiilor viziuni — Cele trei secrete de la Fatima — cuprinzând sfârșitul Primului Război Mondial, izbucnirea Celui de-Al Doilea Război Mondial și ''reconversia'' Rusiei comuniste la creștinism. Cel de-al treilea secret a fost dezvăluit abia în 2000 de Ioan Paul al II-lea, pe atunci papă, care a declarat că viziunea era o profeție a încercării sale de asasinare din 1981.

La începutul lunii octombrie anul trecut, Papa Francisc a confirmat că se va deplasa în Portugalia în cursul acestui an la marele pelerinaj anual de la Fatima, localitate aflată la 130 de kilometri de Lisabona, însă "doar la Fatima", spre deosebire de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea care, în 2010, a efectuat vizite și în capitala Lisabona și la Porto, un mare oraș din nordul țării.

După Papa Paul al VI-lea în 1967 și Papa Ioan Paul al II-lea în 1982, Papa Benedict al XVI-lea a fost cel de-al treilea suveran pontif care a participat la pelerinajul de la sanctuarul catolic de la Fatima, în 2010, unde a fost întâmpinat de circa 500.000 de credincioși.Pagina a fost generata in 0.4523 secunde